VOORJAARSRIT 2001

Alhoewel wij de wekker om acht hadden gezet was ik toch al veel vroeger wakker. Dat kwam aan de ene kant doordat ik een beetje zenuwachtig was (de 1e rit in het seizoen) en aan de andere kant omdat het zonnetje al lekker in mijn gezicht scheen. Na een kwartiertje liep ik dus vrolijk fluitend de honden uit te laten en dacht bij mijzelf dat de weergoden de Magnaclub nu eens goed gezind waren. Ik werd nog vrolijker  bij deze gedachte en zag al een hele bende magna’s en supermagna’s bij elkaar staan.

Even nog mijn troetelkindje eten gegeven (euroloodvrij) vertrokken wij richting MacDonald. Daar hadden wij tenslotte afgesproken. Na 3 minuten rijden waren wij er al en natuurlijk waren wij het laatst zodat wij direct konden vertrekken.

Van Amersfoort tot iets voor Amsterdam nog steeds een strak blauwe lucht. Maar ja toen kwamen wij bij Zaandam en begonnen de engelen te huilen. En niet zo’n klein beetje ook. Binnen een mum van tijd voelde ik dat de regen, door mijn waterdichte broek heen, mijn kruis begon nat te maken. Gelukkig hield het op met regenen en kwamen wij flink onderkoeld en nat aan in Lambertschaag.

Tot mijn niet geringe verbazing zag het buiten rood/blauw/zwart van de Super’s en Magna’s. Snel tellend kwam ik tot een totaal van 33 motoren. Binnen gekomen werden wij verwelkomd door de geur van verse koffie vermengt met de muffe lucht van nat geworden kleding en ongeveer een man of vijftig. Na Cees een handje te hebben gegeven begon het wachten tot de laatste waren gearriveerd.

Voor magnaclub begrippen vertrokken wij op tijd en begon onze tocht door een voor mij volslagen onbekend gebied. Mooie dijkjes met lekker bochtjes volgden elkaar in een snel tempo op. Onze kopman Cees hield er een strak tempo op na en de mensen die achter aan reden hebben aardig moeten door kachelen om bij te blijven. Even tanken en toen snel lekker warm worden onder het genot van een goede uitsmijter en een lekkere bak koffie. O ja, over het tanken. Welke onverlaat heeft getankt bij pomp 6 voor een bedrag van fl. 13,00. Waarschijnlijk is diegene het totaal vergeten om te betalen maar dat kan hij dan alsnog in orde maken. Om geen gezeur bij het tankstation te krijgen is dit bedrag zolang door de club betaald maar ik weet zeker dat wij dit alsnog krijgen.

Na dus opgewarmd te zijn geworden vertrokken wij weer en wederom reden wij door het mooie westfriese land. De finishdoek was gespannen  bij de startstreep dus waren wij om ongeveer 16.00 uur weer terug in Lambertschaag. Even een drankje op kosten van de club genomen en daarna werd er van iedereen afscheid genomen en keerde ook wij huiswaarts.

Thuis gekomen even iets gegeten en na een zeer warm bad zijn wij maar een welverdiende nachtrust begonnen en konden wij alvast dromen van de volgende rit.

Hagi.

Verslag voorjaarsrit "Westfriesche Omringdijk"

Na een zware avond uit naar het concert van oude mannen" De Golden Earring",
werd ik door de eerste deelnemer wakker gebeld om half negen. Het was Bouke Duursma uit Emmen. En ik met een nog ietwat slaperig hoofd: "Met cees "  Ja hier met Bouke," hoe is het weer bij jullie?". Nou het is hier helder en de zon schijnt, dus de rit gaat gewoon door.
Nou dan pak ik mezelf in en kom er aan, was het antwoord. OK Tot straks dan.

En zo begon de ochtend van de voorjaarsrit der MAGNAfreaks van mij.
Na een stevig ontbijt ben ik er wel weer. Dus nog even voor de computer om te kijken of er nog nieuws is (achter de computer is het zo krap) En het volgende telefoontje. Het ziet er nog steeds goed uit dus we gaan ervoor.

Tegen tienen begint het al wat donkerder te worden buiten. Als ik om 11uur klaar ben om te vertrekken spettert het lichtjes. Wanneer Ruud de begeleider en ik samen  onderweg zijn,  krijgen we een klein buitje op onze kop. Maar we benne bikkels dus we rijden door.

Bij het vertrekpunt " café `t Wagenwiel "aangekomen staan op het parkeertrein de eerste
deelnemers al klaar. Na de kennismaking met deze en gene, vertrokken we met naar schatting
35 motoren rond kwart over 12. Allereerst aan op Winkel , Kolhorn , Schagerbrug ,  Schagen  ,St Maarten, Krabbendam . En na Schoorldam , via Koedijk richting Alkmaar. Om na een zeer slingerend parcours, we hebben de bochten maar niet geteld om kwart over een, een tankstop te maken  in de buurt van Alkmaar.

En om haf 2 lunch en koffie pauze in "Café De Gouden Karper" in Rustenburg .Gezellig met z`n allen keuvelen ,en nog een ander groep motorrijders tegenkomen. Als  rond half drie weer
aanstalten gemaakt word om verder te gaan.

We vervolgen onze weg door Ursem , Avenhorn , Grosthuizen , Scharwoude en verder naar Hoorn. Binnendoor via Bobbeldijk,Wognum, Benningbroek,en via Abbekerk weer naar het eindpunt in Lambertschaag. En na 86 kilometer met z`n allen op een enkele na nog effe een bakkie bij Mart.

Dan word het weer tijd om afscheid te nemen van iedereen. Ik wordt door iedereen bedankt voor de mooie rit, en een ieder wordt een goede terugreis gewenst. Dat was het dan . Het was me een eer en genoegen om de meute aan te voeren.
Ik heb er ontzettend van genoten, en ik neem aan de meeste anderen ook.
Een ieder tot een volgende keer ergens in den lande.

Uw reisleider  Cees Conijn.