JAARFEEST 2001

 

Is het jaarfeest 2001 wel een feest?

 

Ook dit jaar is er een jaarfeest gehouden. Marcel Koot heeft de organisatie op zich genomen en omdat Marcel in Purmerend woont werd het jaarfeest dus in Amsterdam gehouden. Amsterdam staat nu eenmaal niet bekend om de campings die er in de omgeving zijn dus kregen Jeanine en ik al hoop dat wij dit jaar niet weer een tent, slaapzakken en ondermatjes  van onze familie moesten lenen. Helaas kreeg ik van Marcel bericht dat hij er in geslaagd was een camping te vinden. Ook had hij via de camping de band de BBQ en het ontbijt al snel voor elkaar. Al snel naderde het weekend dat ons aller jaarfeest werd gehouden (weekend van 21 september). Via Piet Paulusma kwamen wij erachter dat het ook in Amsterdam vreselijk had geregend. Woensdag voordat wij zouden vertrekken kwam ik weer kletsnat thuis en riep ik dat wij de al geleende tent en andere spullen maar thuis moesten laten want gelukkig hadden Henk en Ria de zelfde idee als wij. Een zogenaamde Cabin die op de camping stond gehuurd zodat wat er ook zou gebeuren wij in ieder geval dus niet in een tent hoefde te slapen. Dus hier is het antwoord het jaarfeest 2001 was dus wel een feest.

 

Omdat er ook nog gewerkt moet worden hebben wij op zaterdagmorgen en niet op vrijdag, de motor uit de garage gehaald en een klein tasje met wat droge spulletjes op de motor geladen. Met een aantal motoren reden wij vanaf MacDonalds naar Amsterdam. Daar aangekomen werden wij begroet met de termen als “WATJES” EEN ECHTE VENT SLAAPT IN EEN TENT” en meer van dat soort ongein. Ik was zo verstandig om maar niet te reageren want op dat moment was het nog droog. Anderen, die wel een tent hadden, begonnen al snel aan het in elkaar zetten van de losse stokken en doeken. Nu heb ik daar geen verstand van maar gelukkig kon ik zien dat ik niet de enige was. Enige komische taferelen waren hiervan het gevolg. Marcel kwam toen met de T-shirts van dit jaarfeest aan. Mooie shirts met weer een mooi logo erop. Zie hier het jaarfeest 2001 is dus wel een feest.

 

Onder een dreigende hemel vertokken alle aanwezige voor de middagrit van ongeveer 120 km. Deze rit gunde ons weer een blik in het Noord Hollandse landschap met vaak schitterende huizen en bijzonder lekker dijkjes. Tussendoor, vlak voordat wij het te koud kregen, werd er gestopt om ons ook aan de binnenzijde weer op te warmen. Lekkere koffie en een goed hamburger gaan er bij mij altijd wel in dus ook hier geldt weer het jaarfeest 2001 is een feest.

 

Terug op de camping waar een enkeling zich onder de douche waagde maar waar toch de meeste de bar al snel opzochten om zich langzaam maar zeker voor te bereiden op de komende BBQ. Voldoende te eten om al die hongerige magen te vullen is een eis die bij elke BBQ hoort. Gelukkig voldeed deze BBQ aan deze eis dus ook hier is het jaarfeest 2001 weer een feest. Nadat de drankbonnen waren uitgedeeld steeg de feestvreugde.

 

Wij waren trouwens niet de enige bezoekers van de camping maar een scala aan talen hoorde je rondom je heen. Volgens Rob was Pools toch wel de mooiste (taal/vrouw) die je (hoorde/zag). Zelf waren wij ook aardig internationaal met onze Belgische gasten (Sabine en Erik leuk dat jullie er waren). De kantine  raakte al aardig vol met rook ( niet alleen van sigaretten) maar ook zo’n typisch Amsterdams product wat je door de shag doet en wat zo geweldig smaakt. (of niet R.B.) maar dat verhoogde alleen maar de pret. Nadat Rene Bosch en Marcel nog een demonstratie tafelglijden hadden gegeven begon de band te spelen. Soms goed soms te hard maar een motorrijder houdt wel van een beetje stevige rock. Hierna werd de drummer van de band hardhandig van het podium verwijderd zodat wij onze eigen drummer aan het werk konden zetten. De muziek klonk net zo dus een verbetering was het niet  en wij haalde Rene maar weer achter het drumstel vandaan. Samen met de band en de nodige verfrissingen werd het een bijzonder geslaagde avond. Dus ook hier het jaarfeest 2001 is een echt feest. Op een gegeven ogenblik was het feest afgelopen, ikzelf heb geen idee hoe laat dit nu precies was, en trokken wij richting onze Cabin en de rest richting tent. Aangekomen in onze zeer ruime houten bungalow kroop ik in het stapelbed (bovenin) en viel als een blok in slaap. Even de maten van ons onderkomen. Lengte 4 meter breedte 1,85. Inhoud 2 x stapelbedden, 3 stoelen en 1 elektrische lamp. Maar ja wij lagen wel droog.

 
“WATJES” EEN ECHTE VENT SLAAPT IN EEN TENT”

Zondagmorgen krijg ik altijd ontbijt op bed van Jeanine dus ook nu had ik weer hoop dat dit zou lukken. Maar nee hoor ik moest er uit. Want het ontbijt was in de kantine waar wij de vorige avond in gefeest hadden. Een compleet en goed ontbijt met lekkere broodjes en andere dingen maar vooral de koffie deed ons goed. Na het eten gingen wij een kijkje nemen in het MAGNA tentenkamp. De meeste waren al aan het breken en aan het pakken. Nog steeds sta ik er van te kijken wat men toch allemaal op de MAGNA verpakt krijgt. Tenslotte heeft niet iedereen een aanhangwagen (Ad). Na elkaar uitvoerig gekust te hebben, diegene die ik gemist heb houden dit maar tegoed, vertokken wij moe maar voldaan huiswaarts. En ja hoor het jaarfeest 2001 was dus echt een feest. WIE O WIE doet het 2002 feest?

Hagi

© MAGNAFREAK 2002