MEIRIT 2003

 

Rondje Giethoorn, de tweede Magnarit

Soms is het eigenlijk wel saai maar ook deze keer speelde het weer een grote rol maar dat was pas later.

Omdat wij gelukkig in Amersfoort wonen is elke plaatst goed en redelijk snel bereikbaar. Dus geen uren rijden voordat je op de plaats van bestemming bent. De MacDonalds vestiging is al een vertrouwd vertrekpunt voor Magnaleden die in het midden van het land wonen. Zo ook deze keer. Een flink aantal, dat is toch altijd veel leuker, vertrok naar Staphorst om in Hotel Waanders bij te komen onder het genot van een bakkie. Daar aangekomen bleek dat wij niet de enige waren die de moeite hadden genomen om naar het Noorden te komen. Dit betekent dat voordat je aan de koffie kan beginnen, minimaal uur nodig hebt om iedereen gedag te zeggen en te zoenen (niet allemaal hoor).

Met een flinke groep vetrokken wij om te beginnen aan de rit. Eerst nog even tanken en dan werkelijk rijden. Voorin werd een lekker tempo gereden en ook achterin bleek dat de meeste goed mee kunnen komen. Jeanet had haar best gedaan om ons alle mooie dijkjes en kleine dorpjes die langs het IJsselmeer liggen te laten zien. Als je de kaart erbij pakt dan kun je zien welke ik allemaal bedoel. Maar een aantal wil ik wel noemen, Zwartsluis, Belt, Blokzijl, Baarlo en natuurlijk Giethoorn.

Toen betrok de lucht en ik dacht dat het zou gaan regenen maar Jeannet reed gelukkig de andere kant uit en daar was het weer een beetje opgeklaard. Uiteindelijk, GIETHOORN, voor het eerst van ons leven zagen wij in levende lijve het dorpje. Ik probeerde mij voor te stellen hoe druk het hier zou zijn bij stralend weer en in stilte dankte ik voor het wat mindere weer.

Op een zeer gezellig terras aan het water (natuurlijk) werd de lunch gebruikt en was het tijd om met diverse mensen weer bij te kletsen. Dat ging heel goed totdat het dus echt begon te regenen. Nee, geen klein buitje maar een giga hoosbui. Iedereen ging als een gek naar binnen en daar werd gewacht totdat het zou opklaren. Uiteindelijk is er besloten om dit maar het eindpunt te maken van de rit want het zag er niet naar uit dat het nog droog zou worden e4n GIEThoorn had haar naam eer aangedaan. Zou er in Nederland een plaats zijn met het woord ZON erin??

Op de parkeerplaats lagen jammer genoeg 2 motoren om. Oorzaak door de regen was de grond erg zacht geworden. De schade viel mee, een kapot windscherm en een defecte spiegel.

Jeanet leidde ons richting snelweg en al toeterend ging de ene helft links en wij naar rechts, richting Amersfoort.

Conclusie:

Rondje Giethoorn is ook bij minder weer een prachtige rit en ik denk dat ik Giethoorn nog wel een keer zal bezoeken. Jeanet, bedankt voor de strakke organisatie en natuurlijk mag je dit nog een keer regelen.


Magnafreak 2003